2012-01-25 ? 10:18:00

Vad har vi för rätt??

Jo ingen, vi har noll rätt att ens komma i närheten av en häst, vi kan ine bestämma att den skall acceptera oss..

 

 

Jag har inget emot hästar som är ”dumma”, stegrar sig, bockar med mera, men varför verkar det vara rena kaoset så fort hästen protesterar? Den har ett sätt att säga ifrån och det är att ”dumma” sig.. Vi kan ju säga ifrån att vi inte vill men hästen kan ju inte prata och vad har vi för rätt att sitta på dess rygg? Vi tar det förgivet, att den skall acceptera att vi sitter där, visst gör de flesta det men det finns undantag, de som blir klassade som galna och ”problemhästar”..

 

Det finns säkerligen något annat än ridning som passar för den hästen, så varför inte försöka testa tills man hittar rätt? Det finns så mycket kul man kan ha med sin häst även om den inte passar för just det man tänkt sig.. Bara fantasin sätter gränser..

 

Vad tycker ni??

Ser ni någon poäng i det jag skrev?



"dumma" - "problemhästar" - Jag tycker inte en enda häst är dum eller borde klassas som problemhäst, för jag tror att det är människans fel att hästen blivit som den blivit.. Inget djur föds elakt, men den kan bli genom hur den blir behandlas eller genom någon sjukdom!..




Kommentarer
Sara

Alla passar inte ihop så är det. Men man skall inte lägga det på hästen och säga att hästen är dum och problem häst för hästen blir som sin ryttare.

Jag köpte Pitou från en ridskola och hon var "problem" häst men om man kollar på henne nu så visst när hon är överladdad osv. kan hon bocka men annars så är hon super snäll. Det handlar om att hitta rätt med andra ord vem som passar med vem, en lugn stabil ryttare klarar av piggare busigare hästar men är man osäker själv ska man ha en lugn stabil häst. Där blir det ofta fel många ska visa sig coola och köper därför en svårare häst som dom inte klarar av och då skyller dom allt på hästen.



/Kram Sara :)<3

2012-01-25 @ 12:44:35
URL: http://allroundtjejorna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!